понедељак, 12. фебруар 2018.

Трибина о подстицајима пољопривредним произвођачима

Трибина о подстицајима пољопривредним произвођачима биће одржана сутра, у 18 часова, у просторијама Месне заједнице Ресник (Улица 13. октобар 23), саопштено је из Општине Раковица.

Трибина, коју организује Општина Раковица, намењена је свим пољопривредним произвођачима који планирају да користе бесповратна средства која обезбеђују Секретаријат за привреду Града Београда и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде. 

Градски Секретаријат за привреду – Управа за пољопривреду ове године нуди подстицајна средства за набавку нове опреме за пчеларство и то кошница, врцаљки, електричног отклапача саћа и топионика за восак.

Из области воћарства и повртарства на територији града Београда подстицајна средства се нуде за постављање противградне мреже на површини од 0,25 до једног хектара, противградне мреже са системом за наводњавање по систему кап по кап на површини од 0,25 до једног хектара, пластеника са системом за наводњавање по систему кап по кап на површини од 0,03 до 0,05 хектара и система за наводњавање по систему кап по кап на површини од 0,25 до једног хектара.

И ове године обезбеђени су подстицаји за набавку пољопривредне механизације и прикључних машина.

У области сточарства, подстицајна средства обезбеђена су за набавку домаћих или увозних квалитетних стеоних јуница, квалитетних приплодних оваца и квалитетних приплодних коза.