петак, 9. фебруар 2018.

Обновљен још један урбани џеп на Савском венцу

На иницијативу грађана обновљен је још један урбани џеп на Савском венцу. Реконструисани парк на углу улица Алексе Бачванског и Младена Стојановића на Дедињу обишла је данас председница општине Савски венац Ирена Вујовић.

Она је истакла да је санација овог простора пример како иницијативе грађана уз подршку општине могу да се остваре.

– Овај парк је био у јако лошем стању јер се ту донедавно налазила оронула дрвена конструкција, која је била небезбедна за грађане – рекла је Вујовићева, нагласивши да је иницијативу за уређење ове јавне површине покренуло неколико стотина грађана.

Додајући да је у фокусу уређење паркова, урбаних џепова, игралишта и спортских терена на целој територији Савског венца, она је подсетила да је током прошле године на Савском венцу обновљено пет дечијих игралишта и да су изграђена два нова.

– Трудићемо се да сваки кварт добије по једно ново игралиште, где ће деца и млади имати простор за игру и рекреацију, а старији суграђани место за одмор и дружење. С тим у вези, нова игралишта и спортске терене ће ускоро добити грађани у Улици Славка Ћурувије, где су радови у току, а за неколико дана креће и уређење спортског терена у Ситничкој улици – рекла је Ирена Вујовић, посебно истичући да су грађани највећи иницијатори свега што се ради на Савском венцу.

На месту запуштеног простора на Дедињу никао је модеран кутак који ће служити грађанима да квалитетно проведу своје слободно време на отвореном. Уклоњена је оронула дрвена конструкција, а постављене су стазе од бехатон плоча, бетонски столови за шах, клупе за седење, чесма, систем за наводњавање травнатих површина и изведени су земљани радови.