понедељак, 12. фебруар 2018.

Град Београд подстиче развој зелене економије

Члан Градског већа и председник Савета за запошљавање Града Београда Драгомир Петронијевић учествовао је на конференцији „Запошљавање младих у зеленој економији”, која је вечерас одржана у Општини Врачар.

Он је истакао да Савет за запошљавање подржава све иницијативе које могу да допринесу већој запослености на нивоу града Београда.

– Град Београд је потписао уговор за санацију депоније у Винчи и очекује се изградња неколико фабрика за пречишћавање отпадних вода на територији престонице. Суштина је да од отпада кроз његову прераду почнемо да правимо новац и нова радна места, како то раде развијене земље Европе и света – навео је Петронијевић.

Он је додао да је велика тема повећање енергетске ефикасности наших зграда, као и обука младих људи који ће моћи да аплицирају код фондова Европске уније за такве и сличне пројекте, закључио је Петронијевић за Беоинфо. 

Конференцији је присусвовао државни секретар у Министарству заштите животне средине Бранислав Блажић, који је учесницима презентовао изглед прве будуће зелене зграде у овом делу Европе, која ће бити подигнута на Зеленом венцу. Догађају су присусвовали и директор Агенције за заштиту животне средине Филип Радовић и председник Општине Врачар Милан Недељковић, као и представници Привредне коморе Србије и Зелене привредне коморе.