уторак, 13. фебруар 2018.

Председник општине Земун посетио Геронтолошки центар Београд

Поводом манифестације „Дани човекољубља”, коју организује Геронтолошки центар – Дом „Бежанијска коса”, председник градске општине Земун Дејан Матић посетио је ову иституцију и том приликом старијим суграђанима уручио телевизор и присуствовао концерту Културно-уметничког друштва „Бранко Радичевић”.

– Овде смо са вама зато што желимо да вам искажемо дубоко поштовање за године уложеног рада и труда у стварању нашег друштва и Србије. На многе начине се трудимо да вам се одужимо, поштујући ваше потребе.  За све старије суграђане на територији Земуна, покренули смо многобројне бесплатне програме, попут излета, рекреативних програма, саветовалишта, радионица и бесплатних карата за позоришне представе – рекао је Дејан Матић, уз напомену да и Батајница добија клуб за старије, као и да ће Земун добити други клуб. 

Директорка Геронтолошког центра Београд Сузана Мишић и корисници Дома захвалили су Градској општини Земун и КУД „Бранко Радичевић” на дугогодишњој сарадњи. 

Ово је била и прилика да председник градске општине Земун сазна нешто више и о актуелним проблемима корисника дома, попут недостатка клупа на оближњем аутобуском стајалишту. Председник Матић је обећао старијим суграђанима да ће у најскорије време тај проблем бити решен.

Пензионери нису крили задовољство што су у прилици да учествују у програмима које организује Градска општина Земун, као и да имају честе сусрете са првим човеком општине.