среда, 14. фебруар 2018.

Весић: Све улице очишћене, пратимо прогнозу и реагујемо на време

Све улице нашег града су потпуно проходне, чак и оне у вишим деловима под Авалом и Космајом, а јавни саобраћај несметано функционише, рекао је за ТВ Пинк градски менаџер Горан Весић, који је јутрос посетио Зимску службу „Београд-пута” како би се уверио да све функционише како треба. 

– На улицама је тренутно 160 возила, од чега 135 која директно чисте снег и посипају со – 103 велика камиона и 32 мале машине, а ангажовано је око 200 радника. Синоћ је посуто 515 тона соли и око 200 тона агрегата и на тај начин смо на време урадили посао, обрадили смо две хиљаде километара које покривамо, 1.700 који су у надлежности града и 300 километара који су у надлежности републике. Екипе Зимске службе „Београд-пута” су на мостовима посуле со и по неколико пута и на тај начин је спречено да се појави лед у раним јутарњим часовима и омогућено да се саобраћај одвија безбедно – истакао је Весић.

Он је поновио да је „Београд-пут”, као и увек, у току ноћи обавио успешно свој посао. Они се тиме баве годинама и веома добро знају да реагују на сваку ситуацију.  

– Очекујемо падавине данас до поднева, али су најављене и у вечерњим сатима, као и за викенд, али ЈКП „Београд-пут” ради посао одлично и грађани могу без проблема да оду на посао. Наш посао је да град функционише нормално, да возачи могу да возе безбедно и екипе „Београд-пута” су то ноћас обезбедиле – казао је Весић. 

Он је додао да ће град прећи у трећи степен приправности јер нема више потребе да буде и даље у четвртом и нагласио да се редовно прате прогнозе и у складу са тим се реагује.