среда, 14. фебруар 2018.

Синиша Мали: Отварањем клуба за старије у Батајници испуњено још једно обећање

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас новоотворени клуб за старије у Батајници и том приликом подсетио да је у последње четири године отворено осам клубова за старије, као и да их у овом тренутку у Београду има 28.

Догађају је присуствовала секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић и директорка Геронтолошког центра Београд Сузана Мишић.

Мали је нагласио да је данас испуњено још једно обећање и рекао да до пре неколико година општина Земун није имала ниједан клуб за сениоре.

– До пре само две, три године, Земун није имао клуб за старије, док их данас има два, што је још један пример одговорне социјалне политике и бриге коју показујемо према најстаријим суграђанима. Њихово знање и енергија су изградили овај град, а наше је да им кажемо велико хвала, између осталог и отварањем клубова за старије. Сваки пут када посетимо клуб за старије уверимо се у невероватну енергију и постојање великог броја активности и радионица, фолклорних и других секција, као и бројних курсева. Све то даје нашим суграђанима прилику да квалитетније проводе слободно време – рекао је градоначелник.

Он је за 28. фебруар најавио пети Сајам за треће доба на Београдском сајму, где ће улаз бити бесплатан и где ће бити представљени сви програми и активности које Град Београд спроводи како би пензионери  проводили квалитетније и садржајније време. 

– Драго ми је да су корисници „београдске сениор картице” углавном и корисници наших клубова, а подсећам да смо пре два дана на кућне адресе послали 40.000 персонализованих картица. Данас је послато још 20.000 и наставићемо са том праксом док сви корисници не добију персонализоване картице. Око 200.000 пензионера користи сениор картицу у више од 800 малопродајних објеката, а у систему се налази више од 200 фирми. Желим да позовем све пензионере који нису преузели картицу да то учине и почну да користе бројне предности ове картице. На дневном нивоу уштеда можда није превелика, али на месечном и годишњем свакако јесте значајна – додао је Мали.

Он је захвалио председнику општине Земун Дејану Матићу, који је, како је рекао, својевремено инсистирао на отварању првог клуба за старије у центру Земуна. 

– Потрудићемо се да искористимо сваки слободан простор за клубове попут овог. Настављамо са одговорном социјалном политиком и бригом о категоријама становништва којима је то најпотребније – рекао је Мали.

Председник општине Земун Дејан Матић оценио је да су осмеси на лицима најстаријих суграђана јасан сигнал да је отварањем клуба за пензионере урађена права ствар.

– На отварању овог клуба радили смо заједно са градом и Секретаријатом за социјалну заштиту. У свакодневној комуникацији са грађанима разматрамо њихове сугестије и критике, трудећи се да испунимо све што је у нашој моћи. Први клуб на територији општине Земун отворен је 2015. године, а ми ћемо наставити са свим досадашњим активностима чији је циљ квалитетнији живот најстаријих суграђана – рекао је Матић.