среда, 14. фебруар 2018.

Још два дана за предају изборних листа

Председник Градске изборне комисије Зоран Лукић најавио је данас да рок за предају изборних листа за избор одборника Скупштине Града Београда истиче 16. фебруара у 24 часа. Он је, гостујући на Студију Б, прецизирао да је до сада проглашено шеснаест листа.

– Услов за гласање није позив и обавештење о гласању, о чему ће према решењу ГИК-а водити рачуна ЈП „Пошта Србије”, већ поседовање важеће личне карте, односно важеће путне исправе. Они грађани који немају важећу личну карту, а поднели су захтев за нову, моћи ће да гласају уколико су уписани у извод из јединственог бирачког списка – истакао је Лукић, позивајући грађане да искористе своје право 4. марта, од 7 до 20 часова. 

Он је напоменуо и да предстоји утврђивање коначног броја бирача у Београду, бирачких одбора у сталном и проширеном саставу, те да се припреми комплетна организација за дан избора и доставе комплетни материјали, након чега се отварају и затварају бирачка места и на крају утврђују и проглашавају резултати избора. Лукић је нагласио и да бирачки одбори спроводе изборе на бирачком месту, те да бирачи имају могућност да контактирају координаторе у случају да примете да нешто није у реду. 

Градска изборна комисија ће прве резултате избора објављивати тек када буде имала верификоване податке добијене из записника о раду бирачких одбора, појаснио је Лукић.