среда, 14. фебруар 2018.

Барајево без листе чекања за вртиће

Барајево је једна од београдских општина без листе чекања за вртиће, а у плану је и изградња нове основне школе, изјавио је данас градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак након пријема грађана у Барајеву.

Он је рекао да ће ове године бити завршен пројекат за изградњу Основне школе „Павле Поповић” у Вранићу, где сада постоји само издвојено одељење и потреба за школом јер има 300 деце.

– Са оволиким бројем деце то је оправдана и потребна инвестиција. Овом делу Београда је потребна нова школа са свим условима за децу – рекао је Гак.
Гак је објаснио да је у плану адаптација просторија издвојеног одељења у вртић, који сада користи просторије амбуланте, чиме ће бити решене три важне установе за грађане.

Прошле године средствима Јединице за управљање пројектима на две школе у Барајеву санирана је фасада и замењена столарија, што је била инвестиција од око 8,5 милиона динара. Општина Барајево има шест вртића у којима борави више од 630 деце и три школе које, заједно са издвојеним одељењима, похађа више од 2.500 деце.