среда, 14. фебруар 2018.

Обележено седам година рада Волонтерског сервиса Звездаре

У просторијама Волонтерског сервиса Звездаре, у Булевару краља Александра 395, пред великим бројем волонтера, сарадника, донатора и функционерa општине обележено је седам година рада сервиса. 

Председник градске општине Звездара Милош Игњатовић захвалио је звездарским волонтерима на њиховом несебичном труду и помоћи коју свакодневно пружају корисницима услуга. Он је истакао да Општина Звездара велику пажњу поклања потребама суграђана којима је  помоћ потребна и да је Волонтерски сервис Звездаре за ових седам година то доказао својим радом. 

Присутни су имали прилику да чују да је за протеклих седам година на Звездари било активно преко 250 волонтера у  пет дугорочних програма. У просеку, 40 волонтера месечно обезбеђује помоћ и подршку за 250 појединаца, од тога је око 40 корисника у кућним условима. За протеклих седам година, сервис је реализовао око 45.000 волонтерских сати и преко 18.000 услуга помоћи и подршке. Сервису се обраћају најчешће старији, немоћни и суграђани са инвалидитетом којима треба подршка у свакодневном функционисању. Волонтерска подршка је потребна и породицама које имају децу са инвалидитетом и различитим развојним проблемима или поремећене породичне односе. О значају овог јединственог сервиса говоре признања: Волонтерски сервис Звездаре је национални „Шампион локалног развоја за 2013/14 годину”, „Пријатељ здравља старијих” за град Београд у 2016. и од децембра 2016. придружени члан националне мреже „Хуманас”, која унапређује бригу за најстарије.