петак, 16. фебруар 2018.

Градоначелник са радницима ГСП-а који раде за време празника

Градоначелник Београда Синиша Мали обишао је данас погон „Kарабурма” ЈKП ГСП „Београд” и раднике који празничне дане проводе на послу. Мали је радницима донео послужење, доручковао са њима и нагласио да им дугујемо захвалност јер празнују на послу како би Београђани имали квалитетан и безбедан превоз.

Догађају је присуствовао помоћник градоначелника Борко Милосављевић и директор ЈKП ГСП „Београд” Жељко Милковић.

Градоначелник је захвалио радницима ГСП-а који празничне дане проводе на послу и подсетио да градски превозник није једино предузеће за које нема одмора.

– Радници свих комуналних предузећа града Београда раде по свакаквим временским условима и то би сви требало да ценимо. Захваљујући њима наш град је чистији, уреднији и уређенији, а због тога и ми имамо обавезу више да водимо рачуна о њима, условима које имају на послу, али и да из месеца у месец радимо на унапређењу инфраструктуре – рекао је Мали.

Према његовим речима, погон „Kарабурма” је један од најважнијих за градско саобраћајно предузеће због чега ће бити реконструисан.

– Ове године имамо план да набавимо 100 соло аутобуса, 80 електричних аутобуса, 20 минибуса за приградска насеља, као и 20 трамваја. Постоји опција да се уместо куповине 20 трамваја ремонтује 40 постојећих. Све то је јасан показатељ да за ЈKП ГСП „Београд” долазе бољи дани. У протекле четири године успели смо да консолидујемо пословање ГСП-а, упркос чињеници да је за нас ово предузеће и даље велики проблем. Проблем са наплатом карата још увек постоји, што се наравно негативно одражава на перформансе овог предузећа – поручио је Мали.

Он је додао да ће Град Београд наставити да се бори са свим проблемима везаним за пословање ЈКП ГСП „Београд”.

– Наставићемо да се боримо за сваког радника, а подсетићу да су крајем прошле године 823 радника овог предузећа добила трајно запослење уместо уговора за привремено-повремене послове. Стално запослење за те људе је у исто време и велико хвала њима јер су били стрпљиви. Наши претходници нису имали решење за тај проблем, али ми смо успели да га решимо. Захваљујем директору ЈKП ГСП „Београд” јер видим да овде влада добра атмосфера, да радници верују у боље сутра, док нама остаје обавеза обнове возног парка и одржавања пратеће инфраструктуре. Све то има за циљ да ово предузеће, које у овом тренутку прави губитак, поново постане понос Београђана – закључио је Мали.