петак, 16. фебруар 2018.

Весић: У Раковици за последње четири године урађено више него деценијама уназад

Градски менаџер Горан Весић и председник општине Раковица Владан Коцић обишли су данас Подаваласку улицу у Реснику која је на захтев грађана асфалтирана у дужини од 900 метара. 

Весић је истакао да је, такође, урађено и 500 метара новог тротоара и додао да Подавалска улица сада изгледа задовољавајуће према свим стандардима. Он је указао да се на територији општине Раковица тренутно изводе радови на рекоснтрукцији Ресничке улице, 13. октобра и улица Тодора Маринковића и Саше Филиповића.  

– За последње четири године више је урађено у Раковици и Реснику него деценијама уназад. Грађани су се организовали и на њихову иницијативу изводимо ове и друге радове, које заједнички спроводимо на нивоу општине, града и републике – указао је градски менаџер. 

Весић је поновио да се више не запостављају приградска насеља, подсетивши да је за последње четири године преко Дирекције за грађевиснко земљиште и изградњу Београда уложено више од 350 милиона евра у те делове престонице. Он је подсетио да је од 2008. до 2012. године у приградска насеља уложено мање од 100 милиона.

– Проблеми, посебно они наслеђени су велики, али на овај начин, заједно са грађанима, решевамо проблем по проблем. Данас је у Реснику много боље него пре четири године, а за четири ће бити неупоредиво боље него данас – истакао је Весић и закључио да за грађане престонице не сме да буде разлике када су у питању пут, вода, канализација и јавни превоз, ма где год живели. 

Догађају је присуствовао директор Дирекције за грађевиснко земљиште и изградњу Београда Бранислав Поповић и дирекртор ЈКП „Београд-пут” Иван Тејић, као и бројни грађани Ресника.