недеља, 18. фебруар 2018.

Градоначелник најавио мастер план за уређење Новог Београда

Градоначелник Синиша Мали најавио је данас да ће Град Београд у наредних неколико месеци направити мастер план за решавање проблема паркирања и уређење свих зелених површина на Новом Београду. 

Он је истакао да ће Скупштина града усвојити пропис по којем ће град бити задужен за уређење међублоковског простора на Новом Београду, што ће омогућити да се уреде све зелене површине и реши проблем са недостатком паркинг места у тој општини.

– Урбанисти су добили задатак да у наредна два месеца направе мастер план и да се онда са „Градским зеленилом” уреде сви међубловски простори. Градимо паркиће, теретане, терене за боћање, уређујемо постојеће терене за кошарку и друге спортове – нагласио је Мали и подсетио да на Новом Београду постоји и проблем нелегалне градње, те да ће град то питање решавати у сарадњи са општином.

Градоначелник је том приликом обишао нове теретане на отвореном у блоковима 4 и 45, као и нови терен за боћање у Блоку 44, те је искористио прилику да се опроба на новим справама, али и у старој спортској игри. Мали је рекао да је у нове теретане на Новом Београду уложено око три милиона динара, наводећи да је у престоници у последње три и по године отворена 31 теретана на отвореном и да ће град наставити ту акцију.

– Боримо се да Нови Београд буде боље и лепше место за живот, а да грађани на овај начин добију могућност да квалитетно проводе слободно време и да се баве спортом. Слушамо грађане, њихове сугестије и предлоге да бисмо решавали њихове проблеме, а становници Новог Београда желе да добију паркинг места и да се међублоковски простори лепо уреде – поручио је градоначелник.