уторак, 20. фебруар 2018.

Младеновић потписао Споразум о сарадњи између Града Београда и компаније „Лукоил Србија”

Заменик градоначелника Андреја Младеновић и генерални директор компаније Игор Семеничев потписали су данас Споразум о сарадњи између Града Београда и компаније „Лукоил Србија” АД у 2018. години. У оквиру овог споразума потписани су и тројни уговори између града и ове компаније са ЦЕБЕФ-ом, Домом омладине Београд и Омладинским позориштем „Дадов” којима су подржани пројекти ових установа у области културе и образовања.

– Већ три године заредом на овај начин сарађујемо са компанијом „Лукоил”, која током године издваја 20 милиона динара за различите програме који се углавном тичу културе и културних манифестација попут Феста, Фестивала документарног и  краткометражног филма и Дана Београда са пратећим манифестацијама. Захвални смо компанији „Лукоил” и мислимо да је изутетно важно да на овакав начин приступе и друге компаније  – истакао је Младеновић.

Он је додао да је Град Београд заједно са компанијом „Лукоил” реконструисао неколико паркова у Београду, да ће у тпм шравцу и наставити, као и да је град отворен за друге фирме које ће следити пример ове компаније.

Игор Семеничев је нагласио да овај споразум чини основу партнерских односа Града Београда и компаније „Лукоил” који већ три године трају. 

– Данас наша компанија опет преузима обавезу да подржи градске пројекте, као и да помогне београдским установама на пољу социјалне заштите, културе и спорта – истакао је Семеничев и додао да ће они ту своју обавезу испунити као и до сада.

В.д. директора ЦЕБЕФ-а Наташа Илић је захвалила компанији „Лукоил” која је препознала ове три менифестације  као веома важне за културу града Београда.

Догађају је присуствовао и Раденко Дурковић, члан Градског већа.