среда, 21. фебруар 2018.

Корисни савети о пословању са Руском Федерацијом и чланицама Евроазијског економског савеза

Конференција „Како пословати са Руском Федерацијом и чланицама Евроазијског економског савеза”, на којој су се могли чути корисни савети и примери добре праксе, одржана је данас у Старом двору.

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић истакао је да је Град Београд у сарадњи са Фондом јавне дипломатије А. Горчакова протекле године поделио 50 бесплатних курсева за учење руског језика за студенте Београдског универзитета.

– Овај пут додељени су грантови за курс „Основе бизнис руског” за учење пословног руског језика као подстицај за предузетнике који послују на територији Руске федерације или у руским компанијама. Поред тога, договорена је ближа сарадња научно-технолошких паркова у Београду и Русији, као и промоција руских и српских привредника на сајму Експо Србија–Русија 2018. године који ће се у марту одржати у хотелу „Метропол” – рекао је Петронијевић.

Током програма, предузетници Републике Србије и студенти међународних односа, економије, менаџмента  и права упознали су се са процесима интеграција Евроазијске економске уније, начином пословања са Руском Федерацијом, царинским, правним и културолошким аспектима пословања.

На овом скупу могли су се чути примери добре праксе у разговору са предузетницима који послују са Руском Федерацијом и њихова искуства. 

Конференцију су организовали Град Београд, МНГ центар, Балканска креативна група у сарадњи са партнерима и уз подршку Фонда јавне дипломатије А. Горчакова.