среда, 21. фебруар 2018.

Синиша Мали отворио атлетски митинг Србија опен

Градоначелник Београда Синиша Мали свечано је данас отворио трећи међународни атлетски митинг Србија опен који се одржава у дворани на Бањици.

Мали је у присуству председника Светске атлетске федерације Себастијана Коуа и председника Атлетског савеза Србије Веселина Јевросимовића рекао да је ово још једна прилика да се из Београда пошаље лепа слика у свет.

- Две стотине такмичара из 21 земље је прилика да пошаљемо лепу слику Београда у свет. Београд је постао престоница спорта и исплати се сваки динар који улажемо у спорт, спортисте и спортску инфраструктуру – истакао је Мали и захвалио се АСС на организацији и Себастијану Коу што је издвојио време да дође и подржи такмичење.

Он је додао да је велика ствар што се Београд кандидовао за Светско дворанско првенство 2022. године.

- Прошле године смо били добри домаћини Европског првенства, а сада имамо прилику да то урадимо и за четири године на светском нивоу -  закључио је градоначелник и пожелео такмичарима да најбољи победе, а публици да уживају у још једном спортском спектаклу у нашој престоници.

Председник Светске атлетске федерације Себастијана Коу и својевремени двоструки Олимпијски шампион на 1.500 метара честитао је АСС на доброј организацији трећег митинга. 

- Почаствован сам да сам овде међу људима који, не само воле атлетику, него су изнедрили толико добрих атлетичара. Веома је важно то што чинимо за развој атлетике - поручио је Коу.

Јевросимовић је подсетио да је пре две године отворена атлетска хала на Бањици, која ће сада угостити 200 атлетичара из региона међу којима су и велике звезде предвођене Иваном Шпановић.

Србија опен ће се од следеће године наћи у календару зимских митинга IAAF (Светске атлетске федерације) као и IAAF (world indoor Tour), најавили су организатори.

Догађају су присусвовали министар спорта Вања Удовичић и председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, као и велики број поштоваоца атлетике.