петак, 23. фебруар 2018.

Градски секретари и директори јавних предузећа на састанку са грађанима Савског венца

У просторијама Општине Савски венац данас је организован састанак грађана са градским секретарима и директорима јавних комуналних предузећа у циљу што ефикаснијег решавања проблема становника Савског венца.

На питања грађана одговарали су председница општине Ирена Вујовић, секретар за послове легализације Немања Стајић, секретарка за финансије Јелена Танасковић, секретарка за инспекцијске послове Соња Подунавац, директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић, директор ЈКП „Јавно осветљење” Александар Цинцар Попоски и директор ЈП „Градско стамбено” Никола Ковачевић. 

Председница Ирена Вујовић истакла је да ово није први пут да Општина Савски венац организује за своје суграђане састанак са представницима надлежних градских служби и додала да је приоритет да грађани са својим предлозима и иницијативама у што већем броју учествују у раду општине.

– Поред редовног пријема грађана у општини, ово је још један од начина да се многа питања и проблеми ефикасније реше – рекла је Вујовићева и захвалила градским секретарима и директорима јавних предузећа на издвојеном времену за разговор са грађанима Савског венца.

На састанку се највише говорило о проблемима комуналне природе. Присутни грађани су износили своје предлоге за уређење јавних зелених површина, саобраћајне инфраструктуре, као и уградње јавне расвете на одређеним локацијама на територији општине. Такође, они су указали и на проблеме са одржавањем зграда, паркирањем на неодговарајућим местима, а било је и доста питања у вези са поступком легализације објеката. 

Градски секретари и директори јавних предузећа су, као и до сада, изразили спремност да изађу у сусрет решавању проблема грађана Савског венца. Захваљујући доброј сарадњи између општине и Града Београда, на Савском венцу је у претходних годину и по дана реализован велики број иницијатива грађана, а овај вид сарадње ће бити  настављен и у будућности.