петак, 23. фебруар 2018.

Акција „Ђаци вас моле, успорите поред школе” у Обреновцу

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и градски менаџер Горан Весић присуствовали су данас свечаној представи у СКЦ „Обреновац” којом је ЈКП „Паркинг сервис” обележило почетак другог дела 11. циклуса акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе”. 

Кроз интерактивну представу 500 ђака првака имало је прилику да научи основна правила о безбедном понашању у саобраћају. Након представе, најмлађе су поклонима обрадовали представници „Паркинг сервиса”, који су заједно са гостима деци делили флуоресцентне прслуке и брoшуру о правилима понашања у саобраћају, док су школе добиле комплете лопти за фудбал, кошарку и одбојку. 

Небојша Стефановић је нагласио да га радују овакви пројекти које заједно реализује Град Београд, ЈКП „Паркинг сервис” и Министарство унутрашњих послова. 

– Министарство унутрашњих послова је иницирало наставак пројекта безбедности деце у школама кроз наставу коју спроводимо. Поред четвртака и шестака, од наредне године, захваљујући нашој иницијативи и договору са Министарством просвете, ђаци прваци ће имати ову наставу. Свако дете ће научити како да се понаша у саобраћају, како да се заштити од насиља на интернету, да зна које последице доноси дрога и све оно што може да га затекне на путу од куће до школе – рекао је Стефановић и захвалио свима који су ову активност подржали.  

Горан Весић је подсетио да је скоро 160 хиљада деце прошло кроз ову акцију и додао да значајну подршку њиховој акцији даје Министарство унутрашњих послова и Саобраћајна полиција.

– Са МУП-ом радимо и на низу других пројеката, као што је видео-надзор у школама у циљу повећања безбедности ученика. ЈКП „Паркинг сервис” је дао додатни допринос томе, тако што је у зони више од 20 школа одредио по једно ђачко паркинг место од кога сав приход иде за потребе те школе – рекао је Весић. 

Едукативном предавању присуствовали су и директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић и председник општине Обреновац Мирослав Чучковић, а представу је улепшао Хор „Чаролија”.