петак, 2. март 2018.

Андреја Младеновић угостио делегацију Истарске жупаније

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић угостио је данас у Старом двору делегацију Истарске жупаније. Он је том приликом поручио да је један од главних циљева посете унапређење међусобних односа, привредне сарадње и предузетништва.

Догађају је присуствовао члан Градског већа Раденко Дурковић. 

Младеновић је истакао да делегацију предводе истарски жупан, као и градоначелници Пуле и Пореча. 

Заменик градоначелника је гостима пожелео добродошлицу и упознао их са туристичким „бумом” који је последњих година актуелан у Београду. 

– Београд и Истра дуго година негују добре односе и сигуран сам да мештани тог дела Хрватске увек радо дочекују госте из престонице наше земље. Град Београд последњих година бележи сјајне резултате када је туризам у питању. У последњих неколико година, Београд бележи пораст броја туриста од најмање 10 одсто и свака наредна година је рекордна – рекао је Младеновић. 

Он је истакао да је посета реализована у оквиру „Дана Истре у Београду”, које су организовале Привредна комора Србије и Привредна комора Београда. 

Директорка Сектора предузетништва Привредне коморе Србије Бранислава Симанић нагласила је да су „Дани Истре” организовани у циљу унапређења регионалне сарадње. 

– Желимо да отворимо нова тржишта за наше предузетнике и већ добру сарадњу подигнемо на виши ниво. Уз истарског жупана и градоначелнике Пуле и Пореча, у посети су и представници тамошње Обртничке коморе. На унапређењу регионалне сарадње и предузетништва инсистирају председник, премијерка и Влада Републике Србије – рекла је Бранислава Симанић.