среда, 7. март 2018.

Спортско дружење на сутрашњи празник

Традиционално, већ осми пут на Звездари, у просторима Спортског центра „Олимп”, Вјекослава Ковача 11, обележава се међународни Дан жена, 8. март у знаку спортских такмичења и дружења којим суграђани са инвалидитетом кроз радост и лепоту игре упућују поруку пажње, солидарности и љубави. Приредба почиње у 10 сати, а окупиће око 120 учесника са простора читавог града. 

Чланице и чланови бројних спортских удружења и клубова, ученици и студенти, корисници услуга у установама дечје, социјалне и здравствене заштите, као и организација које окупљају особе са инвалидитетом, моћи ће да се упознају, али и опробају у низу спортских садржаја и дисциплина који се нуде и на располагању су током године: полигон, стони тенис, боћање, пикадо, плочице, теквондо, карате, а по први пут сусрешће се и са код нас још увек недовољно развијеном, али све популарнијом, дисциплином карлинга.

Организатори ове манифестације, која с правом стиче све већи углед, а који су за све припаднице нежнијег пола обезбедиле пригодне поклоне, су Спортски савез особа са инвалидитетом Београда и Друштво за спорт и рекреацију инвалида општине Звездара, а њено одржавање подржао је и омогућио Град Београд, посредством Секретаријата за спорт и омладину и Секретаријата за социјалну заштиту.