четвртак, 8. март 2018.

У Земуну одржано предавање „Заједно смо јачи”

У организацији Канцеларије за младе Градске општине Земун и Школског тима Земунске гимназије против насиља, занемаривања и злостављања одржано је предавање „Заједно смо јачи” у сали у Косовској 9. О насиљу на спортским приредбама и међу навијачима и навијачким групама одржали су инспектори Одељења за сузбијање малолетничке делинквенције Полицијске управе за град Београд Милош Јовановић и Миодраг Сулејмановић. Догађају је присуствовао и члан Већа Oпштине Земун Зоран Борјан.

– Овом акцијом, усмереном на упознавање младих са феноменом насиља у једном сегменту друштва, Oпштина Земун наставља да подржава превенцију негативних појава на спортским теренима, али и на свим осталим окупљањима – каже члан Већа ГО Земун Зоран Борјан.

Ученици трећег разреда Земунске гимназије су по препоруци инспектора Шестог одељења погледали филм „Америчка историја Икс”, а затим се из предавања Сулејмановића и Јовановића упознали са историјатом и феноменом навијачког насиља на светским и домаћим теренима, као и са законском регулативом Републике Србије која уређује и санкционише насиље и недолично понашање на спортским приредбама.