петак, 9. март 2018.

Весић: Једанаест улица у Грмовцу добија воду

Градски менаџер Горан Весић, градски већник Стево Таталовић и заменик председника општине Земун Дамир Ковачевић обишли су насеље Грмовац у коме су данас почели радови на изградњи секундарне водоводне мреже у дужини од седам километара. 

Весић је истакао да ће радови трајати три месеца, да ће обухватити 11 улица и додао да се паралено изводи пројекат за изградњу водоводне мреже за остатак насеља. 

– Овим нисмо решили све проблеме са којима се сусрећу становници овог насеља. Не треба заборавити да насеље Грмовац до 2008. године није имало ни струју, а данас смо већ разговарали са мештанима да се за 60 деце отвори вртић у монтажном објекту – најавио је градски менаџер.

Он је подсетио да Град Београд спроводи пројекат да до 2025. године сва београдска насеља имају прикључак за воду и канализацију, чиме ће бити обухваћено и насеље Грмовац. 

– Решавамо проблем по проблем и ово је доказ да радимо сваки дан у интересу грађана, а не у току изборне кампање како су неки политички неистомишљеници покушали да представе. Пре нас у ово насеље није хтео да дође нико од градских челника. Без обзира на то да ли живели у Грмовцу или на Теразијама, ова градска власт не дели становнике Београда – закључио је Весић. 

Ковачевић је подсетио да су грађани Грмовца до само пре десет година живели без струје, воде и градског превоза, због чега је Општини Земун ово насеље приоритет. Он је истакао да је поред водовода у програму и асфалтирање две улице у истом насељу, док је стратешки план да све улице у наредне две године на територији општине буду асфалтиране.  

– Земун је данас велико градилиште. Завршавамо обданиште у насељу Алтина и школу у Бусијама, и настављамо изградњу канализације у Батајници – навео је Ковачевић и додао да сви ти радови не би били могући да нема добре сарадње Општине Земун и Града Београда.

Догађају је присуствовао извршни директор Дирекције за грађевиснко земљиште и изградњу Београда Радомир Вујадин, који је истакао да се радови на изградњи секундарног водовода у другом делу насеља Грмовац могу очекивати већ до краја ове године.