уторак, 13. март 2018.

Младеновић: Град Београд подржава таленте

Заменик градоначелника Андреја Младеновић, министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и заменик директорa компаније НИС Вадим Смирнов свечано су данас отворили прву научно-занатску радионицу „Makers space” у Научном клубу Београд. 

Младеновић је истакао да ће овај пројекат пружити велику шансу људима који имају таленат и знање да дођу до реализације своје идеје. Он је подсетио и на програм „Зеједници заједно” који компанија НИС спроводи заједно са локалним самоуправама и Градом Београдом неколико година у назад. 

– Изузетно је важно да велике компаније препознају и друштвену одговорност према заједници у којој раде, како то успешно чини копманија НИС. Такође, много ће значити Београђанима да добију овакав садржај у Научном клубу Београд – истакао је Младеновић и позвао суграђане да се учлане у Научни клуб и на тај начин постану део тима који ће им помоћи да своје идеје доведу до релизације. 

Шарчевић је најавио да ће ове године у Србији бити комплетно у функцији три истраживачке станице за усраст основне, средње школе и факултета. Он је појаснио да ће у њихов рад бити укључене и друге научно-истраживачке институције, па ће, додао је, и научни клубови бити добро виђени на тим местима. 

– Такво умрежавање оставља добру поруку – да је у Србији наука пожељна, а да деца имају добре шансе у том погледу – истакао је Шарчевић и најавио за 2019. годину још три пројекта изненађења у три града Србије. 

Компанија НИС је препознала значај овог пројекта и подржала га у оквиру свог корпоративног програма „Заједници заједно”, с циљем да допринесе дигиталној писмености и размени знања и искустава у области модерних технологија, истакао је Смирнов. 

Нова радионица, уз обезбеђену стручну подршку, опрему и рачунарску мрежу, као и бесплатну чланску карту, омогићиће свима који су заинтересовани да реализују своје идеје у Краља Петра 46, навели су организатори.