уторак, 13. март 2018.

Сарадња са финалистима такмичења за најбољу бизнис идеју

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић састао се данас у Научно-технолошком парку Звездара са финалистима такмичења за најбољу бизнис идеју за 2018. годину. Петронијевић је истакао да данашњи састанак представља наставак сарадње са финалистима такмичењима за најбољу бизнис идеју, али и нагласио да ће тимови који су се пласирали у финале имати прилику да се изборе за место у Научно-технолошком парку Звездара.   

– Сви крећу са подједнаким шансама када су иновативне сфере у питању, док ће један од наших финалиста, трећепласирана „Капетанова кухиња”, добити контакте са фирмама и угоститељским објектима који представљају њихове потенцијалне клијенте. Они се баве производњом хране за људе који немају много времена, али желе да се хране здраво – рекао је Петронијевић. 

Он је додао да је у конкуренцији и „Паметна рукавица за слепе и слабовиде”, која помаже особама са инвалидитетом при обављању свакодневних задатака. 

– Додатно представљање „Паметне рукавице” биће одржано крајем месеца на промоцији помагала при запошљавању особа са инвалидитетом. Такође, желимо да упознамо предузетнике са субвенцијама које даје Република Србија при запошљавању особа са инвалидитетом, јер ће им то умногоме олакшати процес набавке одређених помагала и опреме потребне за рад особа са инвалидитетом. Победник такмичења – „Џепни књиговођа” савршено се уклапа у стратегију Владе Републике Србије, односно општу дигитализацију. То је апликација намењена великом броју потенцијалних корисника – додао је Петронијевић. 

Према његовим речима, данашњим разговорима град ће покушати да покрене додатну сарадњу са младим тимовима и на тај начин почне да ради на развоју њихових идеја. 

– Научно-технолошки парк Звездара доказ је да се из Београда може излазити на светско тржиште. Желимо да млади људи не одлазе из Београда и Србије по завршетку школовања, већ да остану и на тај начин дају свој допринос стабилизацији и напретку домаће привреде – закључио је Петронијевић.