четвртак, 15. март 2018.

Весић: Објављен снимак особа које су пре две ноћи угрозиле рад фонтане на Славији

У Београду постоји мања група људи која зарад остваривања својих политичких циљева уништава све што се у Београду уреди или изгради, рекао је градски менаџер Горан Весић гостујући у Београдској хроници на РТС-у, где је приказан снимак на којем се виде особе које у фонтану на Тргу Славија сипају детерџент.

Весић је истакао да се на снимцима од пре две ноћи може видети нови покушај саботаже рада фонтане на Славији.

– Ова за сада непозната лица, а надам се да ће Тужилаштво брзо да утврди ко је на снимку, убацила су у фонтану већу количину детерџента. На тај начин су покушали да оштете фонтану јер када се унутра нађе детерџент дође до оштећења механизма у самој фонтани. Ово је други случај овакве саботаже у последњих неколико месеци, а данас је ЈКП „Београдски водовод и канализација“ урадило анализу и потврдило да се у фонтани налази већа количина детерџента – рекао је градски менаџер.

Према његовим речима, невероватно је да једна магринална група људи покушава да уништи све што се у Београду изгради. Покушали су пре неколико месеци да ураде ово исто, навео је Весић, а током изборне кампање су чланови удружења чији је заштитни знак патка оштетили два рефлектора фонтане на Славији током некаквог перформанса.

– Када су уређиване фасаде, имали смо ситуацију да су неке непосредно након тога наружене, а често се графитима уништавају нова возила ГСП-а. Једна мања група људи у овом граду се за своје политичке циљеве бори деструкцијом и уједно терорише већину која очигледно жели да се град развија. Сада када постоје ови снимци, надам се да ће починиоци бити идентификовани и санкционисани. Не знам шта би још требало да се деси да људи који се овако понашају, сликају се након што учине нешто попут овога што смо видели на снимку, буду адекватно кажњени – поручио је Весић.