петак, 16. март 2018.

За туристе из Русије креирани први пакет-аранжмани за Балкан

На Сајму туризма МИТТ у Москви представљени су први пакет-аранжмани за путовање на Балкан за туристе из Русије. Пакет-аранжмане је креирала агенција „Бохемија” из Бугарске, са којом Туристичка организација Београда има вишегодишњу сарадњу, а у оквиру својих активности креирања регионалних тура и повезивања балканских дестинација са Београдом као долазном дестинацијом. 

Пакети за Балкан су новина на туристичком тржишту, имајући у виду да су једини који обухватају цео регион, а посебно су креирани за тржиште Русије. Туре почињу у Београду и нуде неколико различитих варијанти обиласка нашег региона. 

– Креирање такозваних „кружних тура” и пласирање региона као јединственог туристичког производа за туристе из далеких дестинација било је у фокусу последњих година, уз велико залагање ТОБ-а и других ресорних институција. Први пут се Балкан нуди туристима из Русије као јединствен производ, а промоцију смо током сајма у Москви реализовали на штандовима Београда, Новог Сада, Сарајева – изјавио је Слободан Унковић, заменик директора Туристичке организације Београда.