субота, 17. март 2018.

БВК подноси кривичне пријаве против НН лица

Јавно комунално предузеће „Београдски водовод и канализација” поднеће у понедељак кривичне пријаве против НН лица која су бацањем детерџента у фонтану на Славији угрозила њен рад и нанела финансијску и материјалну штету јавном објекту. Ово предузеће осуђује уништавање фонтана које су имовина свих Београђана.

Сипање детерџента у фонтану на Славији само је последње у низу таквих безочних поступака. Пре више месеци, на сличан начин, на „удару” су биле фонтане на Ташмајдану и на Тргу Николе Пашића. ЈКП „Београдски водовод и канализација” апелује да се било каква хемијска средства не убацују у фонтане пошто ометају њихов нормалан рад. Због софистициране технологије коју користи и којој хемијска средства, попут детерџента, спречавају рад, фонтана на Славији ће, због неодговорности појединаца, морати на кратко да престане са радом како би се очистиле млазнице и базен. 

ЈКП „Београдски водовод и канализација” такође упозорава да је претрчавање кружног тока на Славији, како би се дошло до фонтане, и пењање на саму фонтану изузетно опасно.