уторак, 20. март 2018.

БусПлус: Повећан број напада на контролоре

Kонтролор С. Ј. (48)  кога су синоћ брутално претукла два средњошколца на линији 27 задобио је повреде лопатица, подливе на ногама и нагњечења због чега у наредном периоду неће моћи да обавља свој посао, саопштено је из Бус Плус-а.

У БусПлусу поново апелују на суграђане да не улазе у физичке обрачуне са контролорима и упозоравају да број напада забрињавајуће расте из дана у дан.

– Све учесталији напади захтевају хитне и неопходне мере. Брутални инциденти нису само појава са којом се суочава наша компанија или Град Београд, већ постају проблем целокупног друштва. Чињеница да велики број грађана у Београду не жели да купи карту је горући проблем око којег морају да се окупе надлежни органи у циљу проналажења адекватног решења – кажу у Апексу и напомињу да је синоћни инцидент дванаести од почетка године.

Према речима контролора С.Ј, напад који је доживео представља једно од најстреснијих искустава јер је осетио потпуно необјашњиву мржњу двојице средњошколаца.

– Радио сам свој посао и тражио да ми покажу карту. Пристојно сам разговарао младићима и објаснио им како и где да купе карту за средњошколце. Сматрали су да им не треба карта па сам их замолио да напусте возило, а они су ме буквално претукли. Један ме је држао, а други се иживљавао, шутирајући ме и вређајући на националној основи. Отац сам троје деце, подстанар...– рекао је С. Ј. након јучерашњег инцидента.