четвртак, 22. март 2018.

Меморијал „Маја Кос” за викенд у Обреновцу

На базену Спортско-културног центра „Обреновац” током предстојећег викенда, 24. и 25. марта, одржаће се традиционално међународно такмичење у синхроном пливању Меморијал „Маја Кос”, као и Државно првенство за јуниоре. 

Учествоваће једанаест домаћих клубова: КСП „Ташмајдан”, КСП „Делфин”, КСП „Бањица”, КУСП „Врачар”, КСП „Тент”, КСУП „25. мај”, КСП „Нови Београд”, КСП „11. април” из Београда, као и клубови из Ниша: КСП „Ниш”, СК „Спин” и КСП „Сирене”. Поред домаћих учесника, на такмичењу ће бити присутни гости из Бугарске, Турске и Француске.

Покровитељи такмичења су Министарство омладине и спорта и Секретаријат за спорт и омладину, а организатори су Савез за синхроно пливање Србије  и Савез за синхроно пливање Београда.  

Овим такмичењем, на ком ће први пут такмичарке имати прилику да наступе по новим ФИНА правилима, биће отворена овогодишња сезона такмичења. Ово такмичење уједно представља и почетак озбиљних припрема за Европско првенство за јуниоре које ће се одржати у јуну („Тампере 2018”) и Светско првенство за јуниоре које ће се у јулу одржати у Будимпешти.