петак, 23. март 2018.

Мали: Улице првог приоритета проходне, градски превоз функциoнише без већих проблема

Све улице првог приоритета су проходне и градски превоз функциoнише без већих проблема, рекао је градоначелник Синиша Мали, који је јутрос посетио Зимску службу „Београд-пута”. 

– Снег у Београду пада од јуче у 12 часова и пало је скоро 20 центиметара. Захваљујући вредним људима из „Београд-пута” и целог комуналног система града Београда, снег је очишћен са улица првог приоритета. На терену је током целе ноћи било и сада је 1.510 људи, 370 машина, све што имају „Београд-пут”, „Зеленило – Београд”, „Градска чистоћа” и „Паркинг сервис” је на улицама, а посуто је 1.400 тона соли и 340 тона мешавине. Захваљујући томе, успели смо да, поред толико обилних падавина, омогућимо да улице првог приоритета буду потпуно проходне – рекао је Мали.

Он је додао да у овом тренутку све линије јавног превоза раде без прекида, било је мањих проблема, али сви су отклоњени и у јутарњем шпицу све функционише како треба.

– Тек када престану падавине крећемо са чишћењем улица другог приоритета и наше екипе неће отићи са улица док све не буде очишћено. Ја сам са овим људима био скоро целу ноћ и желим да захвалим свим радницима комуналног система града јер захваљујући њима данас градски превоз може несметано да функционише – истакао је градоначелник.