субота, 14. април 2018.

Андреја Младеновић: Београд је поносан на Дечји маратон

Заменик градоначелника Андреја Младеновић доделио је данас награде победницима Дечјег маратона, који је 25. пут одржан у Зоолошком врту. Он је том приликом оценио да је ово засигурно једна од најлепших и највеселијих манифестација у Београду, а о његовој масовности указује податак да је данас свечано забележено учешће 400.000. младих тркача. 

– Сви вртићи већ четврт века организују квалификације за децу предшколског узраста, након чега се најбољи такмиче у Зоо врту. На тај начин они улазе у свет спорта, рекреације и здравог живота. Београд је поносан на Дечји маратон – рекао је Младеновић.

Младеновић је нагласио да су ових дана главном граду у посету дошли председник Светског удружења маратона и уличних трка Пако Борао и потпредседница овог удружења Марта Моралес, који су назначили да нигде у свету не постоји оваква трка.

– Због тога смо свесни значаја манифестације која представља драгуљ Београда – истакао је Младеновић.

Заменик градоначелника је захвалио „Београдском маратону”, који деценијама истрајава у организовању ове трке која је увертира за велики маратон, као и свима који помажу манифестацију – васпитачима и родитељима. 

Дведесет пети мали шампион је Филип Живковић са Чукарице, којег је ловоровим венцем наградио Пако Борао, док му је пехар уручио Андреја Младеновић.