субота, 14. април 2018.

Трка уз „Београђанку” сутра по 31. пут

Трка уз степениште „Палате Београд”, 31. по реду, биће одржана сутра, с почетком у 10 часова.  Пре више од три деценије, захваљујући Студију Б, Београд је добио трку уз степениште, а тих година уз степенице се трчало још само у Њујорку. Данас велик број светских метропола у својој спортској понуди има и овакву трку. 

Првих година у Трци уз „Београђанку” учествовали су рекреативци али и новинари Студија Б. Трка уз „Београђанку” се с временом развијала и данас се по квалитету учесника и саме организације може поредити и са поменутом трком у Њујорку. Од пре осам година, у оквиру манифестације, у посебној трци такмиче се и ватрогасци под пуном опремом, што је без сумње овај догађај учинило још атрактивнијим.

– Очекујемо да јединствена трка у нашем граду ове године окупи рекордан број такмичара који ће трчати од приземља до врха „Палате Београд”. Управо ту је рођена идеја да Београд добије трку уз степенице. Из поштовања према Ђоки Вјештици, Душку Радовићу, Драгану Марковићу и осталим пионирима Студија Б и Трке уз „Београђанку” у обавези смо да организацију сваке године подигнемо на још виши ниво – поручио је Александар Симић, директор трке и уредник Спортског програма РТВ Студио Б. 

У свом 31. издању Трка уз „Београђанку” ће у недељу окупити атлетичарке и атлетичаре наших клубова, рекреативце и ватрогасце. Заинтересовани за учешће у трци могу се пријавити на старту.  

Увиђајући значај ове манифестације, и ове године покровитељи су Министарство омладине и спорта Србије и Секретаријат за спорт и омладину Београда.