недеља, 15. април 2018.

Весић: Београд други град у свету који је покренуо трку уз степениште

Градски менаџер Горан Весић данас је озваничио почетак 31. Трке уз степениште „Палате Београд”. Како је том приликом истакао, пре више од три деценије, захваљујући Студију Б и доајенима ове медијске куће и београдског новинарства, Београд је добио трку уз степениште, а тих година на овај начин трчало се још само у Њујорку. 

– Данас велик број светских метропола у својој спортској понуди има и овакву трку, а чињеница да је Београд био други град у свету говори о томе колико је био напредан и авангардан. Зато за наш град ова трка много значи и представља лепу традицију, али нас и подсећа на то да желимо да Београд и надаље буде град који покреће, прихвата светске трендове и спреман је да иде у корак са светом. Циљ свега што радимо јесте да буде боље људима који живе у Београду – истакао је Весић. 

Он је подсетио да се трчи уз 550 степеника, те да је рекорд 2.20 минута. Ове године имамо педесет такмичара, а осим ватрогасаца који су понос нашег града, учествује и седамдесет такмичара у четири категорије, прецизирао је Весић. 

У свом 31. издању трка уз Београђанку окупила је атлетичарке и атлетичаре наших клубова, рекреативце и ватрогасце. Покровитељи манифестације су Министарство омладине и спорта Србије и Секретаријат за спорт и омладину Београда.