недеља, 15. април 2018.

Горан Весић отворио овогодишњи карневал у Раковици

Градски менаџер Горан Весић свечано је данас отворио манифестацију Међународни раковички карневал, која се у овој општини одржава шести пут. Он је том приликом истакао да је манифестација све масовнија, а доказ за то је податак да је ове године она окупила више од 1.500 учесника.

– Карневалом се показује како једна београдска општина може сама да направи нешто што није вредно само за њу већ и за читав Београд – оценио је Весић.

Градски менаџер је најавио да ће од следеће године карневал бити део „Дана Београда” и додао да ће град мало више промовисати манифестацију, како би и други грађани Београда, који нису са Раковице и Видиковца, знали за овај догађај и учествовали у њему.

– Ово је доказ да не морају све манифестације да се одржавају у центру града и да сви делови Београда имају неке своје специфичности – закључио је Весић.

Наступима се данас представило тридесетак карневалских група из земље и иностранства. Осим гостију из Србије, на међународном карневалу ове године су и групе из Хрватске, Црне Горе, Македоније, Словеније, Бугарске, Русије, Венеције, Арубе, Кипра, Боливије, а карневалску групу имала је и Амбасада Малезије у Београду.

Током јучерашњег дана, у Улици патријарха Јоаникија на Видиковцу одржана је Дечја карневалска поворка, на којој су продефиловале 23 дечје карневалске групе. На траси дугој 800 метара, карневалске групе изводиле су перформансе у трајању до три минута, а оцењивали су их чланови Федерације европских карневалских градова, организације у којој је наш карневал члан од 2013. године. Најбоље дечје групе представљаће нас на карневалима у земљи и иностранству.

 

Фото: Танјуг