понедељак, 16. април 2018.

Младеновић најавио бројне програме за „Дане Београда” који почињу данас

Манифестација „Дани Београда” којом се обележавају најважнији историјски датуми нашег града почиње данас и трајаће до 19. априла, а Београђани ће током ова четири дана моћи да се подсете или науче нешто више о његовој историји, изјавио је заменик градоначелника Андреја Младеновић.

Он је гостујући на РТС-у подсетио да манифестација почиње свечаном поворком до спомен-обележја на Калемегдану и полагањем венаца на месту где је кнез Михаило примио кључеве града од последњег турског команданта Али Риза-паше. 

– Данас ће бити одржана и свечана седница на којој ће бити саопштене одлуке комисија о додели Награде града Београда за 2017. годину коју ће добити најзаслужнији грађани који су постигли врхунске резултате у својим областима. Центар обележавања „Дана Београда” биће на Београдској тврђави где ће се одржати највише програма. На Тргу републике данас у 17 часова биће одржан и концерт под називом „Београдски времеплов” са сјајним извођачима и предивним нумерама које сви волимо – најавио је Младеновић.

Он је рекао да већ сутра почињу стручни обиласци Калемегданске тврђаве. Програм је подељен на турски, аустријски и српски период и он је позвао грађане и госте Београда да не пропусте ове интересантне и поучне догађаје.  

– Сви музеји града Београда и позоришта, културне установе и историјске куће отвориће своја врата за посетиоце, па ће тако Музеј града Београда имати изложбу историјских књига и све што је везано за историју Београда биће у центру пажње – рекао је Андреја Младеновић.