понедељак, 16. април 2018.

Саопштена имена добитника Награде града Београда за 2017. годину

Одлуке комисија о додели Награде града Београда за 2017. годину саопштене су данас, на свечаној седници Скупштине Града Београда. Седници је председавао Никола Никодијевић, председник градске Скупштине, уз присуство градоначелника Синише Малог, заменика градоначелника Андреје Младеновића, заменице председника Скупштине града Андрее Радуловић, начелнице Градске управе Сандре Пантелић, градског менаџера Горана Весића, помоћника градоначелника Слободана Милосављевића, чланова Градског већа, градских секретара и одборника Скупштине града. 

Никодијевић је подсетио да је обележавање „Дана Београда” започело јутрос шетњом до Калемегдана, до места где су кључеви града Београда предати кнезу Михаилу Обреновићу 1867. године.

– Седница Скупштине града је један од најсвечанијих чинова током прославе „Дана Београда”. На седници проглашавамо најбоље међу најбољима за 2017. годину. Чули смо председнике комисија, којима верујем да није било лако да изаберу добитнике, с обзиром на велики број кандидата. Поносан сам на чињеницу да живимо у граду у којем се из дана у дан догађају нове позитивне промене, али и који има велики број појединаца који несебично дају себе и своју струку како бисмо живели боље, модерније и успешније. Због тога смо одлучили да ове године доделимо већи број награда, чак 24 из 19 области – рекао је Никодијевић. 

Према његовим речима, овогодишњи „Дани Београда” обилују квалитетним програмом, великим бројем изложби и концерата, али и културно-историјским предавањима на којима ће Београђани моћи да се упознају са историјом свог града. 

– Верујем да ће ова манифестација наставити да „расте” сваке године, будући да за наредну годину већ спремамо нешто ново. Изузетно сам задовољан начином на који Београђани прихватају ову манифестацију, али и са коликим ентузијазмом учествују у прослави. Ово су датуми који су мењали историју Београда и Србије због чега заслужују да их достојанствено обележимо – закључио је Никодијевић и истакао да финансијски аспект награде није у првом плану пошто се нико од добитника сигурно није водио материјалним мотивом док је стварао награђено дело.