уторак, 17. април 2018.

У Дечјем културном центру у четвртак „Дечје београдско пролеће”

У сали „Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београда (Таковска 8) у четвртак, 19. априла, у 18 часова одржаће се „Дечје београдско пролеће”. Публика ће моћи да чује 13 нових хитова за децу које су на текстове легендарних песника за најмлађе компоновали наши еминентни композитори. Циљ ове манифестације јесте стварање нових песама и усмеравање деце и њихових родитеља на пажљиво одабране текстуалне садржаје који носе едукативне поруке.

Нове нумере на овом музичком спектаклу извешће: Сергеј Ћетковић, Бранко Коцкица, Иван Босиљчић, Ивана Петерс, Тијана Дапчевић, Слодобан Бода Нинковић, Светислав Буле Гонцић, Миња Субота, Бојана Стаменов, Иван Михаиловић, Ђорђе Давид и Душица Новаковић, Дејан Петровић Биг бенд, Мари Мари, уз пратњу Хора ДКЦБ-а и Хора „Чаролија”. Домаћини програма биће Леонтина Вукомановић, Вук Трнавац (10), члан Студија за културу говора и глуме ДКЦБ-а и Марко Чанади (8).

Овај значајан фестивал обновљен је 2016. године захваљујући Градској управи Града Београда и Секретаријату за културу, као и спонзорима и пријатељима. Тада су наше певачке и глумачке звезде, у новим аранжманима, извеле најлепше песме за децу свих времена, као што су „Слон лепотан Дондолан”, „Заклео се бумбар”, „Вуче, вуче” и многе друге.