уторак, 17. април 2018.

Београд следеће године домаћин конференције Светског удружења велетржница

Београд ће следеће године по први пут бити домаћин конференције Светског удружења велетржница – World Union of Wholesale Markets (WUWM) захваљујући престижном признању које је ЈКП „Градске пијаце” добило на овогодишњој конференцији одржаној у Барселони.

Презентација ЈКП „Градске пијаце” на којој су представљене реформе које су спроведене на пијацама, добри пословни резултати, као и значајни пројекти, не само за предузеће него и за град Београд, изазвала је велико интересовање присутних који долазе из привредно јаких земаља са пет континаната, међу којима су Шведска, Италија, Шпанија, Холандија, Француска, Пољска, Грчка, Кина, Америка, Аустралија, Индија. 

Одржавање конференције WUWM-а значајно ће допринети представљању Београда и Србије као места производње здраве и висококвалитетне хране, која ће постати препознатљива на светском тржишту, затим даљем развоју привреде, пољопривреде, туризма и осталих потенцијала и ресурса које нуди наша земља. 

Светско удружење велетржница (WUWM) је непрофитна организација која има за циљ да промовише међународну размену информација о пијацама и велетржницама, као и да размењује искуства и знања како би даље унапредила пијачну делатност.