четвртак, 19. април 2018.

Младеновић: Припреме за 31. Београдски маратон теку по плану

Заменик градоначелника Андреја Младеновић изјавио је данас на конференцији за новинаре у Старом двору да техничке припреме за 31. Београдски маратон теку по плану.

– Град се увелико припрема за одржавање једне од најмасовнијих спортских манифестација у земљи, док градске службе раде даноноћно како би све било спремно за суботњу трку. Стаза се припрема и све техничке припреме иду по плану, док је сарадња са организаторима маратона, као и координација градских и републичких институција на високом нивоу – указао је Младеновић.

Он је упутио апел Београђанима да све сервисне информације у вези Београдског маратона прате преко „Беоком сервиса” и поштују упутства. Такође је подсетио да ће сви учесници овог спортског спектакла бити учесници и хуманитарне кампање у борби против рака.

Младеновић је позвао Београђане и госте престонице да се у суботу, 21. априла, придруже маратоснкој или полумаратонској трци, али пре свих учествују у Трци задовољства на пет километара.

Директор „Београдског маратона” Дејан Николић најавио je да пријављивање за маратонску и полумаратонску трку трају до сутра, као и да су предвиђања да ће број учесника у обе трке бити рекордан.

Николић је истакао да најављени промотер, кенијски атлетичар Хенри Роно, због здравствених разлога није у прилици да буде у Београду, али да је у веома кратком року нађена особа која ће бити промотер овогодишњег маратона.

– Реч је о aмеричком атлетичару мароканског порекла Халиду Ханучију, иначе актуелном рекордеру Сједињених Америчких Држава у маратону и двоструком светском рекордеру у маратону – најавио је Николић и његово присуство на сутрашњој конференцији за новинаре.  

Он је као својеврсни спектакл најавио да ће у току одржавања трке Београдска филхармонија имати концерт на отвореном, док је медицински директор „Београдског маратона” Горан Рађен истакао да је за суботњу трку потребно припремити одговарајућу спортску опрему, уз лагану исхрану.

На конференцији су се представили и генерални спонзори овогодишње манифестације „Уника осигурање” и „Медигруп”.