четвртак, 19. април 2018.

Младеновић честитао јубилеј Радио Београду 2

Радио Београд 2 је важан за наш град и за целу Србију. Он је оаза пристојности и нормалности и хвала вам што постојите свих ових година, рекао је заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић на конференцији у Старом двору поводом обележавања 60 година постојања ове радијске куће. 

Јубулеј ће бити обележен гала концертом Симфонијског оркестра и Хора РТС-а под управом Бојана Суђића, у суботу, 21. априла, у 20 сати у Великој дворани Коларчеве задужбине. На концерту ће наступити солиста Метрополитена, лондонске Краљевске и Бечке државне опере Жељко Лучић.

– Град Београд организује велики број манифестација, у току су и „Дани Београда”, и сигурно је да ће управо овај концерт у суботу у Коларчевој задужбини обележити ову годину. Хвала Бојану Суђићу, сјајном оркестру и Хору РТС-а који нас одушевљавају у различитим приликама – истакао је Младеновић.

Он је позвао Београђане да дођу на овај концерт и Радио Београду 2 пожелео још много годишњица.

Главни и одговорни уредник Радио Београда 2 Радоман Кањевац захвалио је Граду Београду на томе што је, како је навео, препознао важност овог догађаја који се на неочекиван начин уклопио у манифестацију „Дани Београда”.

– Наш програм је јединствен у земљи, он је у целини посвећен култури и уметности. Емисије нашег програма су врло познате и нека су врста знакова поред пута у историји наше радиофоније. Наш програм је једини на свету који сваког радног дана емитује поезију у интерпретацији песника, као и документарну репортажу и радио-драму. Овај програм је важан не само за наш радио, за нашу кућу, већ и за читаву нашу културу – нагласио је Кањевац.

Мислили смо када је већ тако велики јубилеј, додао је Кањевац, да на концерту наступи највеће име у нашој музици у овом тренутку, а то је Жељко Лучић. 

– Он је наш најуспешнији оперски певач свих времена, који наступа у највећим светским оперским кућама. На том концерту ће бити све најбоље на једном месту, најбољи оперски певач кога имамо, најбољи диригент код нас, најбољи композитор, аранжер – објаснио је Кањевац.

Директор Музичке продукције РТС-а Бојан Суђић рекао је да ће на концерту, између осталог, бити изведене шпице које су се слушале на програмима Радио Београда 2.

Конференцији је, осим солисте Жељка Лучића, присуствовала и директорка Коларчеве задужбине Јасна Димитријевић.