петак, 20. април 2018.

Уручена донација Свратишту за децу улице

Свратиште за децу улице, које функционише у оквиру Центра за интеграцију младих, добило је донацију у виду гардеробе од Секретаријата за послове комуналне полиције Града Београда.

– Ово је наша друга донација Свратишту за децу улице, пошто је прва реализована 2014. године. Овде су деца улице и сигурни смо да ће роба коју смо донирали, а у питању је углавном текстил – гардероба, овде пронаћи праву намену. Донирана је роба коју је Комунална полиција приликом поступања пронашла на лицу места. Имали смо две опције, да робу уништимо или донирамо, па је логично да смо одабрали друштвено одговорно понашање – рекао је подсекретар Секретаријата за послове комуналне полиције Дарко Вујсић. 

Помоћник директора Свратишта Марко Шијан подсетио је да ова установа функционише 10 година и рекао да годишње кроз Свратиште прође око 300 деце. 

– Они овде могу да задовоље најосновније потребе, али и да буду повезани са релевантним институцијама. Свака донација је драгоцена и желим да захвалим донаторима – рекао је помоћник директора Свратишта Марко Шијан.