субота, 21. април 2018.

Весић: Близу 500 радника уређује трасу Београдског маратона

Градски менаџер Горан Весић и директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић обишли су синоћ екипу тог предузећа код Старог сајмишта, која припрема трасу за Београдски маратон. Они су, том приликом, присуствовали кувању пасуља кога радници „Паркинг сервиса” традиционлано спремају ноћ пред најмасовнију спортску манифестацију у земљи. 

Весић се захавлио радницима комунaлних предузећа без чије подршке, према његовим речима, маратона не би  било. 

–Током ноћи ће близу 500 радника Градске чистоће, Зеленила Београд, Паркинг сервиса и других градских комуналних предузећа бити на траси, како би она сутра била спремна. Београдски маратон је једна од најважнијих и најмасовнијих спортских манифестација, која без подршке комуналних предузећа не би могла да се одржи. Ове године се очекује око 28.000 учесника из 70 земаља, од чега 20.000 учесника у „Трци задовољства” – навео је градски менаџер и позвао Београђане да се прикључе сутрашњој манифестацији која ће обићи свет.  

Весић је подсетио да је синоћ до 22 сата био рок власницима да уклоне своје аутомобиле са трасе Београдског маратона, као и да је на уклањању возила бити ангажовано око 20 дизалица и педесетак радника Паркинг сервиса. 

Чупковић је напоменуо да је претходних година служба за пренос возила дизалицама уклањала у просеку око 300 возила последње ноћи пред Београдски маратон. Такође и указао да је 2017, након што је измењена маратонска траса, уклоњено је чак 711 возила које су власници оставили на путу којим маратонци треба да прођу.