субота, 21. април 2018.

Одржан хуманитарни турнир „Волим децу, играм за Звечанску“

Хуманитурни турнир „Волим децу, играм за Звечанску“, посвећен деци без родитељског старања, одржан је данас у Кошутњаку. Чланица Градског већа Мирјана Маврић присуствовала је турниру у друштву помоћника министра омладине и спорта Дарка Удовичића,  као и специјалних гостију - деце са Косова и Метохије.

Мирјана Маврић је поручила да овај турнир постаје традиционалан, а да га данашњи долазак деце са Косова и Метохије чини још специфичнијим.

– На турниру учествују деца из Звечанске, деца из ФК „Локомотива“, а ту је и прослављени атлетичар Драгутин Топић и деца из Скакачког клуба „Топ Ган“. Ово је још један показатељ да град Београд истрајава у намери да ради за добробит деце без родитељског старања. Морамо да радимо на њиховој интеграцији у друштво, а овакве ствари њима пуно значе јер се осете као део заједнице. Наши пријатељи са Косова овде могу да виде како изгледа живот без одређене врсте притисака која тамо донекле постоје. Захваљујем компанијама „Миленковић д.о.о“ и „Драгићевић Транспорт и шпедиција“ које су нам изашле у сусрет и помогле у реализацији пројекта – рекла је Мирјана Маврић.

Помоћник министра омладине и спорта Дарко Удовичић захвалио је Граду Београду на позиву за учешће на овој манифестацији чији назив, како је рекао, говори довољно.

– У оквиру Стратегије развоја спорта, Министарство омладине и спорта је препознало важност спортског и рекреативног спорта и заиста сматрамо да је бити део оваквог догађаја права привилегија. Треба подвући да у данашњој акцији учествују и деца са Косова и Метохије и могу да кажем да ће Министарство и у будућности бити ту за овакве пројекте – рекао је Удовичић.

Прослављени атлетичар Драгутин Топић је нагласио да клуб „Топ ган“ има одличну сарадњу са Прихватилиштем за децу, као и да се радо узима учешће у догађајима попут данашњег.