уторак, 24. април 2018.

Чланак о Београду у чувеном магазину „Wonderlust”

У водећем британском магазину „Wonderlust”, посвећеном путовањима, објављена је репортажа о Београду. Aуторкa текста је Мери Новаковић, дугогодишња сарадница Туристичке организације Београда и националне Туристичке организације Србије на пласирању читавог низа афирмативних чланака о Београду и Србији у реномираним медијима у Великој Британији.

„Иако се сматра новим европским градом за забаву, иза чувеног београдског ноћног живота стоји главни град са историјом која је непрестано у креативном кретању”, наводи се у уводу чланка. 

Осим основних информација, у којима се препоручује долазак у Београд на пролеће, лето или рану јесен, затим где одсести, јести и како доћи до нашег главног града, ауторка је презентовала тродневну туру по Београду. Првог дана је саветовала да се обиђе центар града, другог је акценат стављен на однос између старог и новог Београда, а трећег да „истраживање” може да се настави, те да се дунсваком туром обиђу и бројне знаменитости у Србији дуж ове реке. 

Део текста посвећен је и Савамали, у коју су због „Београда на води” последњих година упрте очи јавности и посетилаца Београда.    

Чланак је објављен у штампаном издању магазина, док ће онлајн верзија бити доступна читаоцима широм света од следеће недеље.