среда, 25. април 2018.

Андреја Младеновић положио венац на споменик страдалим војницима Комонвелта

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић положио је данас, поводом Националног дана сећања у Аустралији и Новом Зеланду, венац на спомен-обележје на Војном гробљу земаља Комонвелта, посвећеног војницима из тих земаља страдалим у Првом светском рату.

Младеновић је истакао да се сваке године на данашњи дан одаје почаст страдалим аустралијским и новозеландским војницима у Првом светском рату.

–    Одајемо почаст свима који су у Великом рату дали своје животе за слободу, а ове године обележава се сто година од његовог завршетка. Тај рат је био страшна опомена целом свету а млади људи Аустралије и Новог Зеланда прошли су велики пут и у Европи се борили за слободу европских народа и вредности које и даље морамо бранити – казао је Младеновић. 

Он је подестио да сваки рат са собом носи огромна страдања и да је наш народ то осетио у највећој могућој мери.

– Наш народ је свестан шта значи и колико је драгоцена слобода и сигуран сам да неће дозволити да му је било ко угрози – додао је заменик градоначелника.

Венце су положили и државни секретар у Министарству рада, запошљавања и социјалне политике Негован Станковић, делегација Министарства одбране, као и дипломатски представници Аустралије, Турске, Велике Британије и Канаде.