среда, 25. април 2018.

Јавни час на тему „Стратегија развоја запослености у јавној управи” у Београдској пословној школи

Члан Градског већа и председник градског Савета за запошљавање Драгомир Петронијевић одржао је данас на Београдској пословној школи-Високој школи струковних студија јавни час на тему „Стратегија развоја запослености у јавној управи”.

Петронијевић је истакао да Савет за запошљавање наставља директну сарадњу са младима на територији Београда и да је Београдска пословна школа још једна од школских институција у којима се младима помаже да развијају своје идеје и постану успешни.

–    Представили смо све услуге и подстицаје за самозапошљавање које је Град Београд развио за протекле четири године. Такође, информисали смо студенте и шта све то могу да ураде за свој град у оквиру рада у јавној управи, али и о томе како да добију локал по субвенционисаним условима, субвенционисани кредит Фонда за развој, бесповратна средства Развојне агенције Србије, Националне службе за запошљавање или неког од градских секретаријата. Ми на младе гледамо као на будућност Београда и да би били успешни морамо са једне стране бити потпуно отворени према њима, али такође морамо и да саслушамо њихове предлоге и заједнички их спроведемо у дело – казао је Петронијевић.

Захваливши на гостовању, директор ове високошколске институције Ђуро Ђуровић истакао је да су студенти добро разумели поруке са јавног часа.

–    Београдска пословна школа практикује у своме раду јавна предавања истакнутих личности која могу бити корисна како за студенте тако и за ширу јавност. Осам хиљада наших студената представља велики потенцијал и морамо бити увек спремни да им понудимо добре предаваче. Школа је такође стекла услове према надлежним органима за нови организациони облик пословања јер верујемо да образованим људима припада право на будућност а квалитетни предавачи, домаћи и страни представљају гаранцију за искорак ка истинском образовању – истакао је Ђуровић.