среда, 25. април 2018.

Радно време занатских и трговинских објеката за првомајске празнике

Секретаријат за привреду саопштио је данас радно време занатских, трговинских и угоститељских објеката на територији Београда за време првомајских  празника. Према овом саопштењу дежурне неспецијализоване продавнице претежно прехрамбене робе (хипермаркети, супермаркети, суперете, мини маркети и друго) морају у понедељак, 30. априла, да раде најмање од 9 до 18 сати, 1. маја (уторак) могу да буду затворене, док у среду, 2. маја, морају да раде најмање од 9 до 12 сати.

Неспецијализовани трговински формати у којима се обавља трговина на мало претежно непрехрамбеног асортимана и посебни трговински формати могу бити затворени. Бензинске станице на државним путевима I и II реда и општинским путевима на територији Београда раде од 00 до 24 сата, а остале бензинске станице у граду најмање од 6 до 20 сати.

Дежурни продајни објекти који у време државних и других празника обављају делатност дужни су да распоред, почетак и завршетак радног времена истакну на видном месту објекта, најмање три дана пре дана државног и другог празника. Сви трговински и занатски објекти у дане првомајских празника могу бити отворени и могу радити дуже од наведеног радног времена. 

Угоститељски објекти за пружање услуга исхране и пића који се налазе у стамбеним зградама, 1. и 2. маја могу почети с радом најраније од 6 сати, радити најдуже до 24 сата и емитовати музику или приређивати музички програм најдуже до 23 сата. Остали угоститељски објекти који се не налазе у стамбеним зградама, могу радити у оквиру максимално утврђеног радног времена – од 00 до 24 сата, стоји у саопштењу Секретаријата за привреду.