четвртак, 26. април 2018.

Београд наставља да ради на креирању квалитетног пословног амбијента

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић разговарао је данас са представницима омладинских организација у оквиру „Speed date“ догађаја који је организовала Канцеларија за младе града Београда.

За „Speed date“ се пријавило 30 омладинских организација, од којих је 25 изразило жељу да учествује у разговорима са представницима Града Београда, Канцеларије за младе и Секретаријата за спорт и омладину.  

Петронијевић је истакао да је пре свега дошао да саслуша младе и талентоване људе јер, како је рекао, на данашњем догађају је најважније оно што ћемо чути од њих.

– Заједничким радом се трудимо да створимо услове да се омладинска политика и невладин селктор што више укључе у реализацију мноштва пројеката, решавања проблема и креирања бољег пословног амбијента у Београду и Србији. Све то има за циљ да млади људи остану у свом граду и својој земљи, што је за град Београд на врху листе приоритета. Заједнички правимо стратегије и спроводимо их у дело и као одговоран сервис наших суграђана желимо да знамо шта од нас траже грађани, невладине организације и представници цивилног друштва. Разменом мишљења долазимо до решења која умногоме побољшавају пословни амбијент и креативност – рекао је Петронијевић.

Он је додао да Град Београд из године у годину има све веће могућности јер је финансијски стабилнији.

– Сви Београђани који желе да раде могу да рачунају да је Град њихов партнер. Ми смо сервис чија је функција да створи боље услове, а на њима је да буду вредни и своју креативност спроведу у дело у свом граду. Морамо да спречимо одлазак младих људи јер због чега би они своје добре пословне идеје реализовали у иностранству пре него у својој земљи.  У Научно-технолошком парку на Звездари ради више од 500 ИТ инжињера, који зарађују одлично и то је одличан пример да се у Београду и Србији и те како може успешно пословати – додао је Петронијевић.

Према његовим речима у Београду је све више туриста, пораст броја ноћења је двоцифрен већ неколико година уназад, што даје додатни простор извесним креативним идејама да буду комерцијализоване и нађу се у туристичкој понуди града.

Заменик директора Канцеларије за младе Немања Марковић апострофирао је разговор представника Града Београда, Министарства омладине и спорта и удружења грађана са територије града као превасходни циљ манифестације.

–  Циљ овог дијалога је унапређење и развитак омладинске политике у Београду. Желимо да чујемо са каквим се проблемима сусрећу млади који су на почетку каријере, али и да чујемо њихове предлоге, сугестије и критике – рекао је Марковић.

Догађају је испред Министарства омладине и спорта присуствовала Зорица Лабудовић, руководилац групе за сарадњу са удружењима и канцеларијама за младе Министарства омладине и спорта.