четвртак, 26. април 2018.

Мали: Београд спреман за завршни кошаркашки турнир Евролиге

Градоначелник Београда Синиша Мали председавао је данас у Старом двору седницом Органзационог одбора завршног клупског кошаркашког турнира Евролиге „Фајнл фор 2018“, који се одржава од 18. до 20. маја у „Штарк арени“. Седници је присуствовао и председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић.

На седници је закључено да је Београд потпуно спреман да дочека четири најбоља кошаркашка клуба у Европи, као и бројне госте.

- Кошарка је спорт број један у Србији тако да нам је зато посебно драго што ћемо бити домаћини овог важног такмичења. У питању су заиста озбиљне припреме којима се бавимо месецима уназад, поготово када је реч о безбедности и спремности Штарк Арене, а тренутно су у току неке завршне активности. Протеклих година смо више пута били организатори великих спортских манифестација и показали смо да имамо организационе и техничке способности за такве подухвате – рекао је градоначелник Београда.

Он је додао да ће овај турнир бити и добра прилика за промоцију Београда, као и да се очекују љубитељи кошарке из целе Европе.

- Београд ће крајем маја бити центар европске кошарке, а очекујемо велики број гостију који ће сигурно ширити добар глас о Београду у свету. Већ месецима влада огромно интересовање међу публиком, тако да верујемо да ће имати одличну атмосферу и добро такмичење – истакао је Мали.

Уговором између града Београда и компаније Euroleague Ventures S.A, који је потписан 2016. године, град Београд је постао организатор 17. завршног турнира Евролиге.