среда, 16. мај 2018.

Посебна организација саобраћаја за време литије

Током литије, која се одржава у част крсне славе Града Београда – Вазнесења Христовог, у четвртак, 17. маја, на снази ће бити посебна организација саобраћаја, саопштено је из Секретаријата за саобраћај.

Од 11 до 14 часова, за време проласка литије, затвараће се за саобраћај деонице литије и како поворка буде пролазила, тако ће се саобраћајнице на траси отварати за саобраћај. 

Траса литије је: Улица адмирала Гепрата (почетак литије испред Цркве Светог Вазнесења) – Кнеза Милоша (од Адмирала Гепрата до Краља Милана) – Улица краља Милана –Теразије (заустављање од пет до 10 минута испред хотела „Москва”) – Улица кнеза Михаила – Париска (заустављање испред Саборне цркве) – Кнеза Симе Марковића – Поп Лукина – Бранкова – Краљице Наталије (од Зеленог венца до Добрињске) – Добрињска.

Тог дана, од 10 до 15 часова биће уклоњени сви привремени монтажни објекти (покретни продајни објекати и баште отвореног типа) који ометају трасу литије.

Из Секретаријата за саобраћај моле суграђане да од 10 до 14 часова, због одржавања литије, не паркирају своја возила у Адмирала Гепрата (на потезу од Добрињске до Кнеза Милоша), у Добрињској (на потезу од Краљице Наталије до Адмирала Гепрата), на такси стајалишту на Теразијама, јер ће у супротном она бити уклоњена.