уторак, 15. мај 2018.

Oбележен Међународни дан породице

Поводом Међународног дана породице, секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић присуствовала је данас манифестацији која се традиционално обележава у Прихватилишту за децу.

Oна је истакла да Град Београд у склопу делатности Секретаријата за социјалну заштиту најдиректније пружа подршку  очувању породице, нарочито породице која се, услед негативних социјалних индикација, налази у ризику.

–Ово је веома важна година за Прихватилиште за децу, јер ће установа после скоро 20 година бити пресељена у нови простор од 1.700 квадратних метара у Улици Живка Давидовића. Нови простор ће бити знатно већег капацитета, чиме ће се обезбедити услови за квалитетнији рад запослених у установи  и наравно неупоредиво бољи услови за боравак  корисника – истакла је Станисављевић и најавила отварање нове зграде у септембру.

Она је додала да ће Град настојати да и даље на најадекватнији начин одговора на потребе деце и младих из ових осетљивих категорија.

–Управо је наша одговорност да пружимо подршку деци без родитељског старања као и породицама које су социјално угрожене кроз развој система образовања, здравља, правосуђа, социјалне заштите и заштите од насиља – истакла је ресорна секратарка.

Она се захвалила Министарству унутрашњих послова и свим градским службама које су данас подржале овај догађај, као и свима који раде у Прихватилишту.
 
У оквиру манифестације посетиоци су уживали уз културно-уметнички програм након чега су уследиле „Игре без граница“ у којима су учествовали сви посетиоци (деца из других домова и институција система социјалне заштите, као и основних и средњих школа, удружења за помоћ особама са сметњама у развоју, удружења самохраних родитеља и породица деце са сметњама у развоју, клубови за одрасла и стара лица, другари из београдских основних и средњих школа и обданишта, студенти ФОН-а, као и представници војске Републике Србије, Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова, Полицијске Академије, Ватрогасне бригаде, Хитне помоћи, Завода за болести зависности). У току трајања игара без граница, најмлађи посетиоци су уживали у креативним радионицама и игри „Лов на благо“.
 
Представници јавних служби града Београда на манифестацију су дошли у својим препознатљивим возилима и аутомобилима те су, на тај начин, широј јавности представили свој позив и делатност.
 
Ове године манифестацију су, својим присуством, подржали и бројне личности из јавног живота: Тамара Алексић, Тања Петернек, Весна Мандић, Нада Мацанковић, Петар Бенчина, Марко Мандић, Андрија Кузмановић, Ања Алач, Гордан Кичић.
 
Догађају је присусвовала руководилац Прихватилишта за децу Данијела Стајковић и глумица Тамара Алексић.